1. L’estiu, més que mai, és un bon moment per gaudir dels àpats a taula i amb moderació. Aprofiteu les vacances per compartir tasques i implicar els més joves en la tria dels menús familiars, anar a comprar i elaborar els àpats.
  2. Doneu prioritat als aliments frescos, de producció local i de temporada. És el moment ideal de moltes hortalisses mediterànies per elaborar gaspatxo, amanides i sopes fredes.
  3. La varietat de fruita fresca que hi ha a l’estiu és espectacular. És fàcil i molt sa menjar-ne tres racions al dia (meló, síndria, préssec, pruna, albercoc, nectarina, etc.)
  4. Amaniu i cuineu amb oli d’oliva, preferentment el verge extra. És la millor opció.
  5. Incloeu més llegums als vostres àpats: són una joia gastronòmica i nutricional, i a més tenen un preu molt assequible. Proveu de fer amanides de llegums, us sorprendran.
  6. Prioritzeu els aliments integrals, perquè són més nutritius i saludables (pa integral amb tomàquet, amanida d’arròs o cuscús integral, pasta integral amb salsa al pesto, etc.)
  7. La fruita seca crua o torrades i sense sal és ideal per acompanyar els piscolabis i aperitius, i les amanides i moltes altres receptes d'estiu. És una font important de nutrients, sabors i textures.
  8. Trieu els lactis semidesnatats o desnatats, tenen menys greixos i colesterol, i no abuseu dels gelats.
  9. Utilitzeu poca sal, a la cuina i a la taula, i que sigui iodada. Podeu incrementar els sabors i aromes dels plats amb espècies i herbes aromàtiques.
  10. Per beure, l'aigua és sempre la millor opció i és l'única beguda bàsica i vital tant en els àpats com entre hores.

Descarrega el pdf amb els consells d'alimentació saludable a l'estiu